Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Το συμφέρον του παιδιού. Νομικές προσεγγίσεις

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601) το σεμινάριο: Το συμφέρον του παιδιού. Νομικές προσεγγίσεις το οποίο οργανώνεται από την Ασημίνα Ε. Φιλιοπούλου, Δικηγόρο στο Εφετείο. Η Α. Φιλιοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδευθείσα σε ειδικά ζητήματα οικογενειακού δικαίου, καθώς και στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων.Δικηγόρος του ιδρύματος παιδικής προστασίας «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» από το 2001. Συμμετέχει, ως εισηγήτρια θεμάτων οικογενειακού δικαίου, σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και σε γονείς ή υποψήφιους θετούς γονείς.
Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο θα πραγματεύεται τα εξής θέματα:

1. Η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του παιδιού, ως πρωταρχικό κριτήριο, στο οικογενειακό δίκαιο.

2. Η εξειδίκευση του κριτηρίου στις περιπτώσεις διάσπασης της κοινής οικογενειακής ζωής (Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση).

3. Η εξειδίκευση του κριτηρίου στις περιπτώσεις υιοθεσίας, αναδοχής και επιτροπείας(Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση). Στο τέλος του μαθήματος θα ακολουθήσει συζήτηση επί ειδικών ζητημάτων που ανακύπτουν στην πράξη.

Έναρξη: 28/11/2015 Λήξη: 28/11/2015 Διάρκεια: 3 ½ ώρες Ώρες: Σάββατο 10:30-14:00 Χώρος διεξαγωγής: ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. (Ερμού 1, 6ος όροφος, γρ.601, τ.κ. 546 25 Θεσσαλονίκη)

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο (symepe@gmail.com)