Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Το παιδί με απειλητική για τη ζωή του ασθένεια και το πένθος στην παιδική ηλικία

Φεβρουάριος 2015

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων οργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2015 τον κύκλο διαλέξεων με θέμα «Το παιδί με απειλητική για τη ζωή του ασθένεια και το πένθος στην παιδική ηλικία». Την οργάνωση και τη διδασκαλία αναλαμβάνει η Ζαΐρα Παπαληγούρα, ψυχολόγος, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Οι συναντήσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και εφήβους σε χώρους ψυχικής υγείας, σε νοσηλευτικά ιδρύματα, σε σχολεία και σε αποφοίτους αντίστοιχων τμημάτων.

Στις διαλέξεις θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το παιδί που βιώνει μια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια και το παιδί που θρηνεί. Στο πρώτο μέρος η συζήτηση θα περιλαμβάνει το στίγμα γύρω από την ασθένεια, τον τρόπο επικοινωνίας των παιδιών, την απουσία από το σχολείο και τις συνέπειες που η απουσία αυτή μπορεί να έχει. Την εικόνα σώματος, την αντιμετώπιση των γονέων και τα ζητήματα πειθαρχίας. Το μέρος αυτό θα κλείσει με τον θάνατο του παιδιού.

Στο δεύτερο μέρος η συζήτηση θα περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν την ικανότητα των μικρών παιδιών να θρηνούν, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του θρήνου των παιδιών, αναπτυξιακά ζητήματα. Και πιο συγκεκριμένα το θάνατο παππούδων, το θάνατο γονέα, το θάνατος αδελφού/ης.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Φεβρουάριο- Απρίλιο του 2015 στα γραφεία του Συλλόγου ((Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601).

Οι 5 συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00-20:00. Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 27/ 2, 6/3, 13/3, 20/3 και 3/4