Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Πρακτικά ζητήματα οικογενειακού δικαίου- ανήλικοι – Ιανουάριος 2014

Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2014

 

Πρακτικά ζητήματα οικογενειακού δικαίου- ανήλικοι – Ιανουάριος 2014

Ο Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει τον Ιανουάριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη (Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601) τον κύκλο διαλέξεων «Πρακτικά ζητήματα οικογενειακού δικαίου- ανήλικοι». Οι διαλέξεις οργανώνονται από την Ασημίνα Ε. Φιλιοπούλου, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης και απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κυρίως σε κοινωνικούς λειτουργούς και στελέχη ιδρυμάτων και οργανώσεων παιδικής προστασίας.

Το σεμινάριο θα πραγματεύεται τα εξής θέματα:
1)Κακή άσκηση της γονικής μέριμνας ανηλίκου από τους γονείς του και ανάθεσή της σε τρίτον (ρυθμίσεις-αντιμετώπιση- παραδείγματα) – επιτροπεία.
2)Ρύθμιση επικοινωνίας τέκνου με τους συγγενείς του (συχνότητα -τρόπος και τόπος -αντιμετώπιση προβλημάτων).
3)Αναδοχή ανηλίκου (προϋποθέσεις -δικαιώματα αναδόχων -σύσταση και λύση αναδοχής -ειδικότερα πρακτικά ζητήματα).
4)Υιοθεσία ανηλίκου (προϋποθέσεις -διακρατικές υιοθεσίες- περιεχόμενο κοινωνικής έρευνας -υποχρεώσεις κοινωνικής υπηρεσίας πριν και μετά την υιοθεσία-τήρηση εχεμύθειας.)
Σε κάθε συνάντηση τα θέματα θα αναλύονται με ζητήματα που ανακύπτουν στην πράξη και θα εξετάζονται οι ορθοί τρόποι αντιμετώπισής τους.
Η διάρκεια του κύκλου διαλέξεων είναι 3 εβδομάδες, οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30-12:30. Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 18/1, 25/1 και 1/2. Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση symepe@gmail.com