Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Παρουσιάσεις βιβλίων (2004-2013)

Παρουσίαση του βιβλίου Από την ψυχαναλυτική θεωρία στις ψυχιατρικές πρακτικές. Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τόμος 3ος την Παρασκευή 23 Απριλίου 2004 στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο παρουσίασαν οι επιμελητές της έκδοσης Γ. Αμπατζόγλου και Χ. Αποστολακέας και η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Εκ των υστέρων» (Θ. Τζαβάρας, Ε. Τζαβάρα, Γ. Στεφανάτος, Γ. Κούριας).

Παρουσίαση του βιβλίου Το περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται. Παράδοξο και δημιουργικότητα στην ψυχανάλυση του M. Parsons στις 27 Μαρτίου 2008 στον πολυχώρο «Μαλλιάρης- Παιδεία» στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο παρουσίασε ο συγγραφέας Michael Parsons, ψυχαναλυτής, διδάσκων αναλυτής της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, ο Χ. Αποστολακέας, ψυχίατρος- ψυχαναλυτής και ο Γ. Αμπατζόγλου , αναπλ. καθηγητής ψυχιατρικής- παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ.

Παρουσίαση του βιβλίου Από την ψυχαναλυτική θεωρία στις ψυχιατρικές πρακτικές. Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τόμος 4ος το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στο Café Palermo στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο παρουσίασαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές: Άννα Ποταμιάνου, ψυχαναλύτρια, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και Αθανάσιος Τζαβάρας, καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχαναλυτής

Παρουσίαση του βιβλίου Παρατηρώντας το βρέφος. Η μέθοδος της ψυχαναλυτικής παρατήρησης του βρέφους, επιμέλεια Έφη Λάγιου- Λιγνού στις 13 Ιανουαρίου 2012 στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο παρουσίασε η επιμελήτρια της έκδοσης Έ. Λάγιου- Λιγνού, MPsychPsych, διδασκ. ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ο σχολιασμός έγινε από την Ι. Ιεροδιακόνου- Μπένου, επικ. καθηγήτρια ψυχιατρικής- ψυχανάλυσης Α.Π.Θ. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γ. Αμπατζόγλου, καθ. παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ.

Παρουσίαση του βιβλίου Η Κλεμμένη Εφηβεία του S. Tomkiewicz την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Το βιβλίο παρουσίασαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές: M. Vernant, συν-συγγραφέας του βιβλίου, Δ. Πλουμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής, Ε.Κ.ΠΑ, Ρ. Μπενβενίστε, καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γ.Αμπατζόγλου, καθ. παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ.