Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Κλινική Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών: το αίτημα, το παιδί και η οικογένεια

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και σε συνέχεια των προηγούμενων κύκλων Κλινική Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών: ζητήματα θεωρίας και πρακτικής και Κλινική Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών και Θεραπευτικός Σχεδιασμός εισάγει μια νέα θεματική ενότητα με τίτλο Κλινική Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών: το αίτημα, το παιδί και η οικογένεια με έμφαση στο δυναμικό πλαίσιο παιδί και οικογένεια.
 
Εισηγήτριες:
Άννα Αδάμ, Ψυχολόγος, PhD Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., MSc Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Επιστημονική συνεργάτης Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου, Γ’ Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ
Δώρα Χατζοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός, MSc Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ., Επιστημονική συνεργάτης Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου, Γ’ Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ
 
Περιγραφή
Το σεμινάριο αποτελείται από τέσσερις θεματικούς άξονες που αναδεικνύουν ζητήματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής και τονίζουν τη σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων με την πρακτική εφαρμογή. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσεγγιστούν οι επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο των διαταραχών μάθησης με έμφαση στην κατανόηση της αιτιοπαθογένειας και στη θεραπευτική τους αντιμετώπιση.
 
Επιμέρους ενότητες:
1η Η κλινική αξιολόγηση και το αίτημα
2η Διαταραχές μάθησης και ψυχοπαθολογία: Διεπιστημονική προσέγγιση
3η Εισαγωγή στην ψυχοδυναμική προσέγγιση και αξιολόγηση
4η Ψυχοπαιδαγωγικές πρακτικές και οικογένεια
 
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης (παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και σε φοιτητές αντίστοιχων σχολών. Επίσης αποτελεί μέρος των επιλεγόμενων σεμιναρίων για το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΜΕΠΕ.
 
Έναρξη: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Ημερομηνίες: 21/3, 28/3, 4/4 και 11/4
Ημέρα- Ώρες: Πέμπτη, 18:30-21:30
Χώρος διεξαγωγής: Γραφεία του ΣΥΜΕΠΕ, Βασιλίσσης Όλγας 83, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη
 
Πληροφορίες συμμετοχής
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
 
Στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση symepe@gmail.com μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.