Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Κλινική αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών- α’ μέρος

Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2014

Ο Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει τον Νοέμβριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη (Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601) το εργαστήριο Κλινική αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών- α΄ μέρος. Τα μαθήματα του εργαστηρίου συντονίζονται από την Άννα Αδάμ, ψυχολόγο, Msc Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ. και την Δώρα Χατζοπούλου, ειδική παιδαγωγό, Msc Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ. Το εργαστήριο οργανώνεται με την εποπτεία του Γ. Αμπατζόγλου και απευθύνεται σε επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης (παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και σε φοιτητές αντίστοιχων σχολών.

Το εργαστήριο έχει κλινικό προσανατολισμό, με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και λειτουργεί με ομάδες εργασίας. Πιο συγκεκριμένα οργανώνεται με τη μορφή εισαγωγικού θεωρητικού μαθήματος (1ο μάθημα), παρουσιάσεις περιστατικών (2ο -4ο μάθημα) και συζήτηση με την ομάδα (5ο μάθημα). Το εργαστήριο οργανώνεται γύρω από τους άξονες:

• Πλαίσιο λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας
• Η κλινική αξιολόγηση και τα διαγνωστικά ερωτήματα
• Οι θεραπευτικές προτάσεις

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 5 εβδομάδες, οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες, ημέρα Πέμπτη, ώρα 19:00-21:00 στα γραφεία του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 20/11, 27/11, 4/12, 11/12 και 18/12.