Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Εισαγωγή στις ψυχαναλυτικές έννοιες

18 Νοεμβρίου 2016 – 20 Ιανουαρίου 2017

Ημερομηνίες: 18/11, 25/11, 2/12, 16/12, 20/1
Διάρκεια: 12 1/2 ώρες
Ημέρα/Ώρες: Παρασκευή 20:00-22:30(5 συναντήσεις)
Εισηγήτρια: Αλέκα Καζάνα, Ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια
Οι εισηγήσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες που εμπλέκονται θεωρητικά, κλινικά και προσωπικά με τον ανθρώπινο πόνο και χρειάζονται στοιχεία αναφοράς για την ψυχανάλυση σαν εργαλείο για την κατανόηση και αντιμετώπισή του. Το σεμινάριο σκοπεύει να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην ιστορία του ψυχαναλυτικού κινήματος, να διασαφηνίσει έννοιες περίπλοκες και ίσως προβληματικές που ανήκουν στην ψυχαναλυτική σκέψη και μέσα από κλινικά παραδείγματα να ενώσει τις θεωρίες με την τεχνική.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 5 συναντήσεις: Στην 1η συνάντηση θα γίνει μια περιεκτική παρουσίαση της εξέλιξης του ψυχαναλυτικού κινήματος από την εποχή του Φρόυντ μέχρι τις μέρες μας στον κόσμο και στην Ελλάδα και θα συζητηθούν οι βασικές αντιπαραθέσεις που σημάδεψαν και καθόρισαν την ιστορία της ψυχανάλυσης. Στις άλλες 4 συναντήσεις θα παρουσιαστούν θέματα θεωρίας και τεχνικής, δηλαδή πως στήνεται μια ψυχαναλυτική θεραπεία, πως προωθείται, αλλά και πως τελειώνει ή τελματώνει. Η 2η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ψυχαναλυτικό πλαίσιο, η 3η στη μεταβίβαση και την αντιμεταβίβαση, η 4η στις αντιστάσεις και στις άμυνες μέσα στην αναλυτική κατάσταση και η 5η στον θεραπευτικό στόχο της ψυχανάλυσης.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για την αίτηση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με μήνυμα με το Σύλλογο στο symepe@gmail.com.