Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων 1 ος κύκλος

Τα σεμινάρια θα διαπραγματευθούν το κεντρικό ερώτημα:
Ποια είναι η επικαιρότητα και η σημασία της ψυχανάλυσης σήμερα στα πλαίσια της ψυχοπαθολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, αλλά και των υπόλοιπων επιστημών που διαμορφώνουν την ψυχική φροντίδα; Πώς μπορούμε να σκεφτούμε την σχέση μεταξύ της καθαρότητας των θεωριών και των αντιστάσεων μιας ανυπότακτης ή σκληρής πραγματικότητας, ή και τα «περάσματα» της θεωρίας στη θεραπευτική πράξη σε ένα μεγάλο και ποικίλο φάσμα κλινικών καταστάσεων;  Εφαρμογή, δοκιμή, ή δοκιμασία της θεωρίας, σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι όχι μόνο μια ζωντανή θεωρία, αλλά και μια θεραπεία που δεν ξεχνά τη φροντίδα. Τι μένει, τι κρατάμε, τι αφήνουμε; Και πώς;
Τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν μια πρόκληση στις μέρες μας, θέτουν επιτακτικά στο προσκήνιο την έννοια της φροντίδας και ενός δημιουργικού θεραπευτικού πραγματισμού, καθώς και μιας ανθρώπινης ψυχιατρικής, που κρατά στενούς δεσμούς με την ψυχανάλυση.
Το σεμινάριο θα στηρίζεται στην παρουσίαση θεωριών, εννοιών, όρων και συγγραφέων που διαμορφώνουν ένα θεωρητικό ψυχαναλυτικό corpus και στον σχολιασμό τους με βάση τα δεδομένα και τις απορίες που προκύπτουν από την κλινική εμπειρία.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες όλου του φάσματος της ψυχικής
φροντίδας.

Εισηγητής – Συντονιστής: Γ. Αμπατζόγλου

Τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου

Ένας πρώτος κύκλος τεσσάρων μηνιαίων συναντήσεων, διάρκειας δύο ωρών, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, με έναρξη την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ώρα 8.15μμ.

Θα γίνονται αρχικά διαδικτυακά (webex ή zoom), με στόχο να γίνονται δια ζώσης μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (30 άτομα), ώστε να  αποφευχθεί μία τελείως απρόσωπη διαδικασία, ειδικά στην περίοδο της διαδικτυακής διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Οργανωτικά θέματα

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 31/3/21, 28/4, 26/5, 30/6.
Κόστος εγγραφής: 60 €
Διαδικασία εγγραφής: για την εγγραφή σας παρακαλούμε να στείλετε ένα μέιλ με το ονοματεπώνυμό σας, την επαγγελματική σας ιδιότητα καθώς και το αντικείμενο της εργασίας σας, στην διεύθυνση του ΣΥΜΕΠΕ: symepe@gmail.com
Επικοινωνία: είτε στο παραπάνω μέηλ, είτε στο 2310826040, ή 6947805282