Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Εξερευνώντας σημαντικά παραμύθια

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων οργανώνει στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο Εξερευνώντας σημαντικά παραμύθια. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, ηθοποιούς, ή σε όποιους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα λαϊκά παραμύθια και να τα χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους.
Οι εισηγήσεις θα οργανωθούν γύρω από μερικά από τα πιο διαδεδομένα λαϊκά παραμύθια, την ιστορία τους και τη σημασία τους:
• οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με παραμύθια όπως η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη, ο Δρακοντοκτόνος Ήρωας, ο Αυγερινός και η Πούλια, η Βασιλοπούλα που πήγε στον πόλεμο, η Κοκκινοσκουφίτσα και άλλα
• θα εντοπιστούν παραλλαγές τους, πηγές και προσεγγίσεις για τη μελέτη τους
• η εισηγήτρια και οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τρόπους δουλειάς με παιδιά κάθε ηλικίας πάνω σε αυτά τα παραμύθια, ώστε να εμπλουτιστεί το σεμινάριο με την εμπειρία των συμμετεχόντων.
Θα πραγματοποιηθούν 5 συναντήσεις: από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 (23/11, 30/11, 7/12, 14,12 και 21/12) στα γραφεία του Συλλόγου, Ερμού 1, Θεσσαλονίκη, (6ος όροφος, γρ. 601). Διάρκεια μαθήματος 2 ώρες, από τις 7:30 μ.μ έως τις 9:30 μ.μ. Η ομάδα θα έχει γύρω στα 15-20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Την οργάνωση και την διδασκαλία αναλαμβάνει η ανθρωπολόγος Αίγλη Μπρούσκου. Η Αίγλη Μπρούσκου διδάσκει ανθρωπολογία και λαογραφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Ερευνητικά ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις γύρω από: λαϊκά παραμύθια, παιδική ηλικία και ιδρυματική περίθαλψη. Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο Σύλλογο (symepe@gmail.com).Ο ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. από φέτος εξετάζει το ενδεχόμενο οργάνωσης των σεμιναρίων αυτών και σε άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας (για εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με το Σύλλογο)