Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Επιστημονικές συναντήσεις 2012-2015

Απρίλιος 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. στις 6 Απριλίου 2012 με καλεσμένη ομιλήτρια την Marie–José Soubieux, παιδοψυχίατρο και ψυχαναλύτρια και θέμα Το περιγεννητικό πένθος όπως αναδύεται στις ψυχοθεραπείες: συζητώντας κλινικά περιστατικά Συντονιστής: Γρ. Αμπατζόγλου.

 
Μάρτιος 2012

ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. στις 16 Μαρτίου 2012 με καλεσμένη ομιλήτρια την Karine de Vion, παιδοψυχίατρο και ψυχαναλύτρια και θέμα Γέννηση και ψυχοπαθολογία. Συντονιστής: Γρ. Αμπατζόγλου.

 
Μάρτιος 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. στις 9 Μαρτίου 2012 με καλεσμένο ομιλητή τον Σ. Μανωλόπουλο, παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή και θέμα Παιχνίδι και επανάληψη στην ψυχοθεραπεία: παρουσίαση κλινικού υλικού. Συντονιστής: Γρ. Αμπατζόγλου. Συμμετείχαν: Μαρία Θεοφίλου, ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια, Αλέκα Καζάνα, ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια.

 
Μάρτιος 2014

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. στις 28 Μαρτίου 2014 με καλεσμένο ομιλητή τον Bernard Odier, Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή, Διευθυντή της Polyclinique ASM 13 στο Παρίσι και θέμα: Η έννοια της ψυχικής εργασίας: το παράδειγμα του πένθους Συντονιστής: Γρ. Αμπατζόγλου.

 
Ιούνιος 2014

Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑ;

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. στις 20 Ιουνίου 2014 με καλεσμένη ομιλήτρια την Karine de Vion, Ψυχίατρο, Ψυχαναλύτρια και θέμα: Η ψυχαναλυτική πρακτική λαμβάνει υπόψη της το σώμα; Συντονιστές: Γρ. Αμπατζόγλου, Μ. Φαϊτάκης.

 
Νοέμβριος 2014

Η ΛΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΤΗΣ: ΨΥΧΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ

Διάλεξη του Jacques Dayan με θέμα «Η λοχεία και οι ψυχώσεις της: ψυχοβιολογικές και θεραπευτικές συνιστώσες» την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00-22:00 στα γραφεία του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. (Ερμού 1,6ος όροφος, γραφείο 601).

Συντονιστής: Γ. Αμπατζόγλου, Σχολιασμός: Μ. Φαϊτάκης

0 Jacques Dayan είναι παιδοψυχίατρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rennes 1 (Γαλλία) και ερευνητής στο INSERM U1077. Συγγραφέας του βιβλίου Psychopathologie de la périnatalité et de la parentalité (Elsevier Masson, 2014).

Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

 
Φεβρουάριος 2015

Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΦΥΛΑΚΗ, Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ: ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Διάλεξη του ψυχαναλυτή Michael Parsons την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, στις 20:00 με θέμα ««Ο ναρκισσισμός ως φυλακή, ο ναρκισσισμός ως εφαλτήριο: μια ανάγνωση της τραγωδίας Αίας του Σοφοκλή» στα γραφεία του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (Ερμού 1,6ος όροφος, γραφείο 601).

Η διάλεξη θα δοθεί στα ελληνικά από τον M. Parsons και τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γ. Αμπατζόγλου.

Ο Michael Parsons είναι διδάσκων αναλυτής της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Εργάζεται ιδιωτικά στο Λονδίνο. Συγγραφέας των βιβλίων:

• The Dove that Returns, TheDove that Vanishes: Paradox and Creativity inPsychoanalysis (Routledge, 2000), σε ελληνική μετάφραση Το περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται, Παράδοξο και δημιουργικότητα στην ψυχανάλυση, επιμ. Γ. Αμπατζόγλου (University StudioPress, 2008).
• Living Psychoanalysis: From Theory to Experience (Routledge, 2014).