Τηλέφωνο

(+30) 2310826040

Διακίνηση παιδιών και ιδρυματική περίθαλψη: θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις

1 Μαρτίου – 17 Μαΐου 2016

Ημερομηνίες: 1/3, 15/3, 29/3, 12/4, 19/4, 10/5 και 17/5.
Διάρκεια: 21 ώρες.
Ημέρα/Ώρες: Τρίτη 18:30-21:30 ( 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε 15 ημέρες)
Εισηγήτρια: Αίγλη Μπρούσκου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, διδάσκει ανθρωπολογία και λαογραφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Ερευνητικά ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις γύρω από: λαϊκά παραμύθια, παιδική ηλικία και ιδρυματική περίθαλψη.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μερικά εργαλεία σκέψης, έρευνας και πρακτικής πάνω στη δουλειά τους με παιδιά και γονείς: ψυχολόγους και παιδοψυχίατρους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους δικηγόρους και φοιτητές και φοιτήτριες των παραπάνω ειδικοτήτων.
Περιγραφή σεμιναρίου και θέματα: Το πρώτο μέρος των διαλέξεων θα έχει ως θέμα τη διακίνηση των παιδιών (μορφές υιοθεσίας, αναδοχής και προνοιακής προστασίας των παιδιών). Το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στην κλειστή ιδρυματική περίθαλψη των παιδιών και θα είναι ερευνητικής κατεύθυνσης (θεωρητικές προσεγγίσεις, μεθοδολογία της έρευνας σε κλειστά ιδρύματα, ο αναστοχασμός ως εργαλείο δουλειάς στο ίδρυμα, θέση παιδιών και εργαζομένων στα ιδρύματα ως υποκειμένων της έρευνας, νομικές, κοινωνικές και ιστορικές διαστάσεις, εφαρμογές). Η ενεργή συμμετοχή και προετοιμασία όσων παίρνουν μέρος είναι απαραίτητη: διάβασμα της βιβλιογραφίας, συζήτηση και σχόλια, παρουσίαση ασκήσεων και εμπειριών στην ομάδα.
Πληροφορίες συμμετοχής: Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για την αίτηση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με μήνυμα με το Σύλλογο στο symepe@gmail.com.