Χάρτης Σελίδας

Νέα - Πόροι
Διεύθυνση

Θα βρείτε τα γραφεία μας στην οδό Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601
email:symepe@gmail.com

Κύκλοι διαλέξεων

 • Μάρτιος – Απρίλιος 2013

  Γνωριμία με τα παραμύθια. Την οργάνωση και τη διδασκαλία ανέλαβε η Αίγλη Μπρούσκου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος.
 • Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2011

  Η μετάβαση από τον προφορικό στο γραπτό λόγο. Την οργάνωση και την διδασκαλία ανέλαβε η Ελευθερία Αβραμίδου, Λογοθεραπεύτρια και Παιδαγωγός Προσχολικής Εκπαίδευσης.
 • Δεκέμβριο 2012- Ιανουάριος 2013

  Τέχνη και τρέλα. Οι διαλέξεις οργανώθηκαν από τον Παύλο Βασιλειάδη, Ψυχίατρο, Διδάκτορα Α.Π.Θ.
 • Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2013

  Παιδική ζωγραφική και ψυχοπαθολογία- ανάπτυξη ταυτότητας. Οι διαλέξεις οργανώθηκαν από τον Μ. Φαϊτάκη, Παιδοψυχίατρο.
 • Μάρτιο του 2012

  Εισαγωγή σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου και δικαίου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι διαλέξεις οργανώθηκαν από την Ασημίνα Ε. Φιλιοπούλου, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης.
 • Μάρτιο του 2012

  Θεματικοί κύκλοι γνωριμίας με τα παραμύθια. Τις συναντήσεις οργάνωσε η Αίγλη Μπρούσκου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος.
 • Απρίλιο- Ιούνιο 2013

  Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και νέες μορφές γονεϊκότητας. Τις συναντήσεις οργάνωσε η Ζαΐρα Παπαληγούρα, ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.
 • ...

  Διαπραγματεύσεις και Διαμεσολάβηση. Τις συναντήσεις οργάνωσε ο Γιώργος Φιλιόπουλος, ΜΒΑ, MA, απόφοιτος του προγράμματος Διαπραγματεύσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, The Fletcher School of Law & Diplomacy.

Ετήσιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι

 • Οκτώβριος 2011- Μάιος 2013

  Η Μεταβίβαση (Α’ κύκλος- Β΄ κύκλος). Εκπαιδευτικός κύκλος μηνιαίων διαλέξεων από τον Χρήστο Αποστολακέα, Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή.
 • Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

  Από τη Βρεφική Ηλικία στην Εφηβεία (Νοέμβριος 2012 - Ιούνιος 2013). Διοργανώνεται από την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών (μέλος της W.A.I.M.H.). Ε΄ κύκλος, Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
 • Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012

  Εισαγωγή στην Παιδοψυχιατρική της Βρεφικής και της Νηπιακής Ηλικίας: Θέματα Ψυχοπαθολογίας και Θεραπευτικές Παρεμβάσεις στη Βρεφονηπιακή Ηλικία. Διοργανώνεται από την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών (μέλος της W.A.I.M.H.). Δ΄ κύκλος, Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
 • Ακαδημαϊκό έτος 2010-2011

  Εισαγωγή στην Παιδοψυχιατρική της Βρεφικής και της Νηπιακής Ηλικίας: Γονεϊκότητα και Θεραπευτικές Συναντήσεις με μικρά παιδιά και τους γονείς τους. Διοργανώνεται από την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών (μέλος της W.A.I.M.H.). Γ΄ κύκλος, Ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.